SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åmåls Innebandyklubb
Välkommen till Åmåls IBK f03/04
Grattis bästa tjejerna. Segrare Gothia cup B-slutspel
 
Bästa slutet på en toppenhelg.
2019-01-07 18:08
Tack alla inblandade, ledare, föräldrar och framförallt ni tjejer, för en riktigt bra helg med bästa tänkbara slut.Går tyvärr inte skriva om hela helgen då det skulle bli alldeles för mycket. Får prova med en enklare summering.
Gruppspelet fungerade väl lite sådär. Stundtals riktigt bra men med ängsliga dippar som dök upp ibland. Tyvärr så blir man straffad med baklänges mål när man möter starka lag. Vi slutade ändå 3:a i gruppen, 1 förlust, en vinst och två oavgjorda, bakom ett lite för bra Lerum och Åstorp/Kvidinge som vi kryssade mot. En 3:e plats i gruppen innebar att vi missade A- slutspelet. Ingen verkade ledsen för det för nu taggade vi upp för att gå långt i B-slutspelet.

I 1/8 finalen stötte vi på det norska laget SF Grei. Ett laddat Åmål gasade på direkt och norskorna hängde inte riktigt med i svängarna. Matchen slutade 8-0  och vi var vidare till1/4 final senare på kvällen.

I 1/4 finalen blev mot ytterligare ett norskt lag som hade slutat 3:a i sin grupp, Bygdö Monolitten IL. Detta norska lag var klart bättre, men Åmålstjejerna hade skruvat upp tempot lite till. Kom några kortare dippar och då tog Bygdö vara på det. Ett starkare Åmål drog iväg och vann med 6-2. Klara för semifinal tidigt på Söndag morgon. Bara hem och ladda batterierna för uppstigning 06.00.😣

Semifinaldags 😀
Denna match skulle spelas mot Kungsbackalaget Varla. Vi räknade med en jämn match som ev. kunde få avgöras på straffar.  Återigen startade vi riktigt bra . Bollen rullade runt och målen trillade in. Såg ut att gå mot en säker seger. Då ändrade Varla i sitt spel, vi blev ängsliga och tappade i positioner . Plötsligt  var det kvitterat 5-5. Nu var vi tvugna att ta time out och gick ner på två femmor. Vi redde ut stormen och det var dags för straffar. Kvällen innan pratade vi om just detta. Tjejerna fick i uppgift att tänka på om några var sugna på att bli den som ville avgöra. Stefan pratade om att känslan av att få avgöra är så mycket skönare än vad besvikelsen över en missad straff är. 
Nu var det dags att få till 5 st som skulle våga. Hemskt som ledare att försöka övertyga de som inte riktigt vågade.Vet ju att det ofta blir tårar vid miss. Vi fick i alla fall ihop 5 som skulle kliva fram.
Ebba miss. Tove MÅL(riktigt nervös pappa vill jag lova).Joanna miss. Sofia miss och Wilma miss.
Fortfarande oavgjort och suddenstraffar. Efter lite övertalning kliver Ebba fram igen och sätter den stensäkert. Nu var pressen stor på Varlatjejen som skulle gå fram mot vår grymma Emma som även tog en straff under ordinarie speltid. Inte en chans mot Emma  och nu var det FINAL.

FINAL
Tillbaka till skolan för packning och mat. 15.40 var det dags för final mot fjolårssegrarna i b- slutspelet Östra Ik.  I gruppspelet hade de förlorat mot slutsegrarna Pixbo med 4-2 och slagit Täby , som nyligen vann Storvretacupen, med 3-2. Alltså var det en stark motstånare vi skulle få, men  nu skulle dom spela final mot ett heltaggat Åmål de nog aldrig hört talas om.😁 
Vi hade bara blivit bättre och bättre för varje match. Visste att Östra skulle få kämpa för segern. Detta tävlingsgäng skulle inte nöja sig med silver. Full gas direkt. Åmål spelade med fart och kunde efter 14 min välförtjänt ta ledningen med 1-0 genom Sanna. Tyvärr så tappade vi lite markering och Östra kvitterade minuten senare. Efter ytterligare 5 min slängde Östra iväg en boll mot mål som ändrade riktning på egen klubba och in. Surt. Ingen av tjejerna gav dock ej upp. Alla kämpade ursinnigt och kvitteringen kom efter 37 min genom Linnea som hittat målet igen.  Chanser skapades sedan åt bägge håll, men även denna match slutade oavgjort och det skulle bli straffläggning igen.😨 Dags att få fram 5 som vill. Denna gång var det inte lika svårt att få fram 5 som ville.  Det blev samma tjejer. Imponerande av Joanna, Sofia och Wilma som hade missat sina i semin.
Ebba måååål, Emma räddning, Tove stolpen, Dags för Östras superstar som går fram och zorrar in en otagbar straff, Joanna miss, Emma räddning, Sofia lurar upp målisen på läktaren och lägger in den i öppet mål, EMMA BOHM FORSBERG grym på straffar räddar igen. Nu var pressen på Wilma stor, mål så blir det seger. Tror att suget på att bli hjälte denna gång övervägde rädslan att missa.  Hur säkert som helst lurar hon bort målvakten och lägger in den. CUPSEGER🥇🏆

Fantastisk rolig erfarenhet för alla inblandade att bära med sig. Ni är grymma tjejer. Otroligt skötsamma och trevliga att jobba med.  Tack Gisela för att du följde med som ledare.Du är guld värd med din närvaro, särskilt  när vi gubbar inte är välkomna.☺ Tack även till vår skadeexpert Charlotte .
Ser fram emot en god fortsättning på det nya året.
//Ledarna
Revansch mot Skoghall
2018-12-09 07:46
Ett revanschsuget  ÅIBK mot serieledande Skoghall blev en spännande match.
Åibk var laddade och förmodligen var Wilma J, som hade vilat sina onda knän, mest laddad av alla.
Fanns inget som kunde hålla tillbaka henne. Skoghall stod kvar i tekningsposition när Wilma vann tekningen och drog iväg och gjorde 1-0 efter 3 sekunder.😀 . Tyvärr så kunde Skoghall kvittera redan efter 3.57.   Matchen fortsatte i ett högt tempo och bra spel från båda håll. 14.40 in i perioden trampade Ebba in i slottet och hängde upp 2-1 i krysset. Återigen så kunde Skoghall kvittera ganska omgående med ett slumpmål.
Andra perioden startade bra och vi rullade boll. 3-2 kom efter ett riktigt mönsteranfall som började bak hos Tilda B som vände bort sin forward, upp till Tindra som snyggt skarvade vidare till Wilma som kom i fart och uppe vid mål fanns redan Emma K som la in den i mål. 👏  Det visade sig även denna gång att Skoghall inte skulle ge sig så lätt och kvitteringen kom ganska omgående igen. 11.36 in så Hänger Wilma sitt andra på pass av Tilda B.
Skönt att gå in i 3: e med ledning. 3 min in i sista går Skoghall bort sig i försvaret och Ida får öppen gata och det är bara att sticka fram och hänga in 5-3. Kändes bra med en tvåmålsledning, men vi visste att Skoghall skulle läggain sin högsta växel. Nu fick vi jobba hårt för att försvara oss. Skoghall tryckte oss tillbaka och den för dagen inlånade Lina Jarnlid stred tappert i mål. Flera kanonräddningar, men tyvärr kom dom ändå ikapp och gjorde både 5-4 och 5-5 efter 10.20. Dags för en Time out och samla oss lite.
Ett break som gjorde susen . Vi började löpa och rulla bollen igen. 12 min  in fick dom en utvisning, men bollen rullade mest runt utan att skapa några vassa lägen.  Åibk trummade på och  17.27 fick Wilma klubban fastlåst några meter framför mål. Återigen utvisning och frislag i ett mycket bra läge. Wilma petar till Ebba som piskar in 5-4.  Nu kommer inte Skoghall tillbaka något mer och vi får med oss 3 poäng i denna spännane viktiga  match. En bra och välspelad match.
Återigen kollektivet som förkänar beröm. Måste ändå tacka Lina som hoppar in i mål idag och gör en stabil insats och även till Emma och Ida som ställer upp idag trots att ni spelar med 05 laget efter oss. Ebba, som spelat sen kvällsmatch i Ekshärad dagen före, förtjänar också beröm.Hon gör två mål och ett jättejobb.
BKI Sunnanå-ÅIBK 4-2
2018-12-03 16:05
Knapp förlust i en jämn match. 
Matchen startade bra och vi tog kommandot. Klara stänker upp stt dragskott i nättaket redan efter 3.04 på pass av Ida.En kanonstart. Tyvärr så var vi inte riktigt beredda på följande tekning och Sunnanå kvitterade omgående. 2 minuter senare lägger Wilma J in 1-2 efter ett mönsteranfall från egen zon.Tove upp till Sanna som lägger vidare till en Wilma i full fart..
Andra perioden började Sunnanå trycka hårdare på oss och började spela en fysisk innebandy. Kändes inte som vi var riktigt bekväma med det.Sunnanå kvitterade till 2-2 efter 11 min.. I slutet av andra och början av 3:e fick vi chansen i PP utan att lyckas. Sunnanå hade en bra box och högg till vid rätt tillfällen. 3-2 kom vid en kontring vid sista av dessa PP. Sunnanå fortsatte med sitt fysiska spel och vi lyckades inte komma till några mer bra målchanser, istället punkterade de matchen med 4-2 efter 17 min. Ett något tröttlört ÅIBK med flera småskavanker hade inte det där lilla extra som vi hade behövt idag.
Tycker ändå att vi gör en ok match, några småmissar som de utnyttjade direkt. Som sagt  det där  lilla extra som vi hade behövt mot ett hemmastarkt Sunnanå fanns inte idag.
Vi tar med oss det bästa från idag så kommer Skoghall få en tuff match mot ett revanschsuget Åmål hemma på Karlberg på lördag.
ÅIBK -Filipstad 8-1
2018-11-18 07:42
Segervrål
Helgjuten insats från början till slut.
Efter samlingen vi hade om inställning och målsättning är det helt andra tjejer vi ser på träningar och även denna match. Fortsätt gärna med denna positiva inställning så är det kul att både träna och spela.

Filipstad brukar vi ha det tufft mot. 1 vinst, 1 oavgjord och en förlust. En jämn match väntade.
Tycker ni visade redan från första bytet att den här matchen bestämmer vi. Filipstad ställer upp och vi får rulla boll, som ni gör riktigt bra. Bollen gör jobbet och ni ser ut att känna er bekväma med det.☺

Efter 5 minuter får Filipstad en utvisning och vi provar en pp uppställning för första gången denna säsong och som ni gör det. Spelar runt och tröttar ut Filipstad i 1,5 minut Sanna lurar ut boxen lägger den till en helt ren Linnea framför mål. 13.21 in så får Tove skottläge, som dock väljer att lägga in den i banan till  Sanna som piskar in 2-0 bakom ett ställt försvar. 
Andra perioden blir jämnare. Filipstad försöker trycka på oss lite mer och vi rullar inte lika lätt.  Vi spelar dock ganska kontrollerat, men vi tappar boll en gång i fel läge och Filipstad reducerar til 2-1. 18 min in i andra gör Tove sitt första  på länge. Kul tyckte tränaren.🤓. Klara lägger ett pass till Tove vid mitten, väljer att dra den mot mål. Där står Sanna och skymmer förträffligt och målisen ser aldrig bollen. Där ser man att det lönar sig att skjuta när någon gör jobbet och skymmer. Ett psykologiskt viktigt mål inför tredje

Tredje perioden är det inget snack. Det tar 22 sek så gör Wilma J 4-1 på pass av Sanna.
Sen rullar det på av bara farten och vi drar ifrån till 8-1. 
5-1 Ebba pass Linnea
6-1 Sanna pass Wilma
7-1 Är ytterligare ett pp av hög klass. Bollen rullar runt ett tag tills Wimla lägger en kross till Ebba som pangar in den. Riktigt snyggt.👏
8-1 gör Tindra på pass av Ida.

Det här tar vi som en riktig lagseger. 6 olika målskyttar. Hela kollektivet förtjänar beröm. Tack Tilda B so ställde upp som backup med kort varsel.
Nu tar vi med oss denna positiva inställning till nästa gång vi ses.

Seriepremiär
2018-10-20 18:40
Seger i första.
Då var det äntligen dags för vår första match efter två st uppskjutna på raken. Även inför denna match såg det problematiskt ut att få ihop lag.  Sjukdomar och andra aktiviteter ställde till det en del. 05: orna var upptagna med egen match. Selma , Mathilda och Sanne ställde upp och räddade upp situationen. Selma och Mathilda är 02 och får vara med i vår serie, men Sanne är en gammal 01:a 😉 som vi behövde dispens för. Den blev klar sent på fredagen.  Tack för att ni ställde upp.
Sifhälla har vi inte mött i seriesammanhang förrut. Visste att de är ett starkt lag och att vi måste prestera för att vara med. Märktes att vi var ringrostiga och inte spelat ihop så mycket. Sifhälla tog lite enkelt ledningen med 2-0  i början av första. Utnyttjade små missar från oss.  Vi kämpade på och började komma igång mer och mer.  1-2 kommer efter 10 min och det är Wilma J som sätter den på pass av Selma. Skönt. Nu var vi med.  I slutet av första kvitterar Sanna snyggt framspelad av Wilma.
Nu började det kännas stabilt igen. Sifhälla skulle få jobba för poängen. 7 min in i andra är det dags för kusinerna igen. 3-2 Wilma pass Sanna.   Strax efter så åker Sifhälla på en utvisning. Tyvärr kontrar de på ett felpass och får en billig straff med sig.  Emma var säker i mål och straffen var aldrig nära att gå in.
8.24 skickar Wilma in 4-2 i krysset efter ett snyggt anfall , återigen framspelad av Sanna.. Inte många som hänger med där. Sifhälla reducerar mot slutet till 4-3.
Dags för sista, där vi alltid brukar vara starka. Kändes som vi hade något bättre ork. 11.11 in i sista håller sig Elin påpassligt framme och gör 5-3 när Selma lägger fram ett bra pass. 5-3 kändes ganska säkert. Minuten senare kommer 6-3 och det är Wilma som sätter sitt fjärde mål för dagen. Pass Sanna😀.  Mot slutet tröstmålar Sifhälla med ett slumpmål och matchen slutar 6-4.
Härligt med seger i första matchen. För övrigt en väldigt snäll match. Stabilt spel och härlig inställning i hela laget. Måste lyfta fram Wilma som äger planen idag, 4 mål och ett pass. Är med uppe i varje anfall och är med i VARJE hemjobb.💪💪


Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 21/09 16:31 
Hem, 31/08 14:35 
Hem, 31/08 14:33 
Hem, 25/05 14:04 
Hem, 29/03 12:44 
 
Våra sponsorer