SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Sektionens ansvar är att utveckla ungdomsverksamheten i Åmåls Innebandyklubb.

De ska verka för våra ledare, spelare och föräldrar som är på grön, blå och röd nivå.

Ungdomssektionen är länken mellan styrelsen och lagen men även mellan de olika nivåerna grön, blå och röd.  

Ungdomssektionen har som målsättning, att skapa förutsättningar, för att barn och ungdomar skall få en

möjlighet att utvecklas och trivas i föreningen samt bevara en röd tråd genom föreningen. 

Barn & ungdomsverksamhet 

Barn & ungdomsverksamhet 

Åmåls IBK bedriver, organiserar och anpassar all barn- & ungdomsverksamhet enligt Svenska innebandyförbundets riktlinjer och värderingar.  

Åmåls IBK´s barn- & ungdomsverksamhet syftar till att ge alla möjligheten att utveckla sitt idrottsutövande, i en stimulerande miljö. Miljön skall bygga på Svensk Innebandys långsiktiga modell för idrottsutövande (träning, tävling och återhämtning) baserat på utvecklingsfaser kopplat till biologisk ålder som tar hänsyn till den individuella utvecklingen.  

Målsättningen för barn‐ och ungdomsverksamheten är att kunna erbjuda en plats till alla som vill vara med i något av föreningens lag och behålla så många av dessa som möjligt, så länge som möjligt, genom att låta dem utvecklas i sin takt och mot sina egna uppsatta mål. Föreningens ungdomsverksamhet har även som mål att utveckla spelare för spel i något av föreningens representationslag.  

Vidare syftar barn‐ och ungdomsverksamheten till att ge spelarna en gedigen idrottslig utbildning med möjlighet till både bredd och elit. Målet är att bedriva en högkvalitativ verksamhet med optimal åldersanpassad utbildning där föreningen utbildar spelare inom innebandy, allmän fysisk träning, träningslära/kostlära, etik och moral samt mental träning.  

Åmåls IBK följer Svensk innebandys utvecklingsmodell och nivåindelning https://www.innebandy.se/utveckling/svensk-innebandys-utvecklingsmodell-siu 

 
Våra sponsorer